SPEKTRA DECOR QUARZ

SPEKTRA DECOR QUARZ
HGMIX Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Брошура

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

SPEKTRA DECOR QUARZ се употребува за заштита и декорација на внатрешни и надворешни ѕидни површини. Премазот е високо пропустлив на водена пареа, отпорен на вода и атмосферски влијанија, и затоа е соодветен за нови и обнова на стари – како и претходно заштитени фасадни површини. Различни начини на нанесување овозможуваат разновидни декоративни ефекти: од силно светкав до благо светкав ефект, или пак еднолична, нежна мат површина. За нанесување на премазот може да се користат различни декоративни техники.

Својства:

 • нежен завршен изглед на слојот
 • 30 нијанси на бои
 • отпорен на временски влијанија и штетни индустриски услови
 • висока отпорност на вода и пропустливост на водена пареа
 • извонредно декоративен премаз 

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 5 - 7 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

30 HGMIX нијанси на бои

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни ѕидни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода 5-10%
 • Нанесување со четка
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 6-8 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Ниво на сјај - мат