SPEKTRA силиконска фасадна боја

SPEKTRA силиконска фасадна боја
HGMIX Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2–3
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Виско-квалитетен завршен премаз за стари и нови фасадни површини, кој нуди долготрајна декорација и заштита на надворешни како и внатрешни површини. Соодветна е за обојување на сите видови на малтери: варово-цементни, дисперзивни, силикатни и силиконски малтери, како и за реновирање на стари дисперзивни, силикатни и силиконски премази.

Својства:

 • исклучително пропустлива на водена пареа и хидрофобна
 • долготрајност и издржливост
 • се раствора во вода, безбедна за здравјето и околината
 • отпорна на временски влијанија и штетни индустриски услови
 • лесна за нанесување
 • широк спектар на нијанси на бои – HGMIX
 • биоцидна заштита на слојот на боја

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 10 - 14 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни, внатрешни и тавански ѕидни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода 5-10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 6-10 ч
 • Работни услови 10-25 °C