SPEKTRA акрилна импрегнација

SPEKTRA акрилна импрегнација
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Проѕирен основен премаз за високо апсорбирачки варовити и варово-цементни површини, којшто се нанесува пред измазнување со внатрешен кит или пред нанесување на првиот слој боја. Се раствора со вода, во однос 1:3.

Својства:

 • се разредува со вода во дадениот однос 
 • безбедна за здравјето и околината
 • пенетрира длабоко во површината
 • ја израмнува површината и ја намалува нејзината апсорпција
 • ги зацврстува лошо врзаните и калцифицирани стари премази
 • ја подобрува прилепливоста на нови малтери и премази
 • ја намалува потрошувачката на завршните премази

Потрошувачка:

1 л растворена импрегнација прекрива површина од 10 - 12 м2.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Сите надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода во однос 1:3
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 12 ч
 • Работни услови 10-25 °C