Pametan termoizolacioni sistem

16.09.2020

Razvoj zaštite površina dekorativnim bojama donekle je rukovođen zakonskim propisima, ali razvijamo i proizvode sa svojstvima koja na razne načine doprinose efikasnim, ekonomičnim, ekološkim rešenjima, koja nisu štetna po zdravlje, a koja se odnose na dekorativnu zaštitu zidnih, drvenih ili metalnih površina. Asortiman Heliosovih održivih rešenja na polju dekorativnih premaza uključuje termoizolacione premaze za unutrašnje zidove, koji predstavljaju kombinaciju dekorativnih i funkcionalnih svojstava premaza na najvišem nivou.

1280x866 Termo sistem 5 headline pic

Termoizolacioni premaz za unutrašnje zidove

Premaz za unutrašnje zidove SPEKTRA Termo Top u kombinaciji sa SPEKTRA unutrašnjim kitom Termo formira toplotnu barijeru, zbog čega je površina toplija i prijatnija na dodir. To je moguće zahvaljujući šupljim punilima koja se nalaze u oba proizvoda. Sistem održava prostorije hladnim leti, a toplim zimi, što značajno smanjuje troškove energenata za grejanje i hlađenje. Primena sistema koji sadrži oba proizvoda efikasno sprečava stvaranje kondenzacije, a samim tim i razvoj plesni. Istovremeno, njihovom upotrebom se izbegava česta upotreba sredstava za dezinfekciju, kao i restauracija.

Zdrav i prijatan životni prostor

Plesan nije samo estetski problem; to je pre svega štetna pojava. Udisanje spora plesni prisutnih u takvim prostorijama može izazvati zapaljenje pluća, kašalj, otežano disanje i može pogoršati astmu. Kada se takve zidne površine premažu SPEKTRA unutrašnjim kitom Termo debljine do 4 mm, prenos toplote kroz njih se značajno smanjuje. Zidovi ostaju topli, sprečavajući kondenzaciju vodene pare iz vazduha, što zauzvrat eliminiše uslove za rast plesni. SPEKTRA Termo Top tako stvara životni prostor koji je pogodan za ljude i koji ima pozitivan uticaj na zdravlje. SPEKTRA unutrašnji kit Termo sadrži manje od 1 g/l isparljivih materija, tako da su emisije tokom nanošenja i sušenja minimalne. Zahvaljujući svojoj elastičnosti, pogodan je za prekrivanje malih pukotina na zidnim površinama.

Pre završne boje, preporučujemo nanošenje sloja mase za izravnavanje SPEKTRA Level Fine, koja se lako nanosi i može se brusiti. Kao završni premaz, preporučujemo SPEKTRA Termo Top, koji dodatno pomaže u smanjenju prolaska toplote kroz zid i zadržavanju toplote. Pored toga, takođe pomaže u regulisanju vlažnosti u prostoriji i reflektuje više od 90% vidljivog spektra svetlosti nazad u prostoriju, stvarajući više svetlosti. Boja za unutrašnje zidove SPEKTRA Termo Top dostupna je u svetlim nijansama, a sistem je takođe kompatibilan sa bilo kojom drugom bojom za unutrašnje zidove iz asortimana SPEKTRA.

1280x866 Termo sistem 1