#OBOJIPAMETNO

Često ne obraćamo mnogo pažnje na boju koja je ostala od osvežavanja baštenskog nameštaja, krečenja zidova ili nekog drugog završenog projekta. Ostatak boje nije dovoljan za novi projekat, boju ne treba sipati u odvod, a njen rok trajanja je izuzetno kratak, ako se ne skladišti pravilno.

Ali to je odlična prilika da zasučete rukave i krenete u novi i spontani kreativni poduhvat. Pobrinite se za to da boja završi upravo tamo gde želite. U nastavku teksta potražite više saveta, trikova i ideja.

RS Landing page illustrations 0

KOLIKO BOJE VAM JE ZAPRAVO POTREBNO?

Koju boju da izaberete? Koliko boje vam je potrebno? Šta je sa kupatilom? I sa drvenom ogradom u bašti? Planirajte kupovinu unapred kako biste izbegli bilo kakve nedoumice kada stojite ispred polica u prodavnici. Prvi korak za smanjenje ostataka boje je dobro planiranje, pa proverite svoje proračune pomoću online kalkulatora.

Pročitaj više
Landing page illustrations 1

SAČUVAJTE DOVOLJNO ZA MALE POPRAVKE

Tragovi ključeva, otisci cipela, ogrebotine, mrlje ili oguljene površine. Ako se radi samo o nekim manjim popravkama, nema potrebe da tragate za istom nijansom. Ako vam je ostalo malo boje od poslednje upotrebe, dovoljno je da posetite ostavu ili garažu. Kako da produžite rok trajanja boje što je više moguće?

Pročitaj više
Landing page illustrations 2

PRONAĐITE INSPIRACIJU U KNJIŽICI IDEJA

Malo kreativnosti pomoći će vam da uradite dosta toga pomoću male količine boje. Možete da obojite poleđinu police za knjige, nogare trpezarijskih stolica ili noćnog ormarića, saksije i ukrasite deo zida ili stari komad nameštaja različitim šarama ili teksturama. Pogledajte knjižicu ideja i isplanirajte svoj sledeći kreativni poduhvat.

Pročitaj više
Landing page illustrations 3

NASTAVITE DA BOJITE TAKO ŠTO ĆETE DONIRATI OSTATKE BOJE

Nema smisla skladištiti velike količine boje koje se najverovatnije neće koristiti u narednim mesecima. Time se samo odlaže trenutak kada boja više neće biti pogodna za upotrebu i moraće da se odloži. Donirajte je! Ali kome?

Pročitaj više
Landing page illustrations 4

KAKO PRAVILNO RUKOVATI OSTACIMA BOJE?

Nakon što smo uskladištili ostatke boje od prethodnog projekta, možemo lako zaboraviti da se boja može pokvariti, posebno ako nije pravilno uskladištena. Kako da znate kada se boja pokvarila? Na šta treba obratiti pažnju u preostaloj boji koja je stajala na polici?

Pročitaj više
Landing page illustrations 5