SPEKTRA Level Medium Light – masa za izravnavanje na bazi lakih punila

17.03.2023

Konvencionalne mase za izravnavanje su na bazi vode, što ih čini ekološki prihvatljivijim.Međutim, one se u velikoj meri sastoje od mineralnih punila, što ih čini teškim, a to može direktno uticati na zdravlje ljudi i životnu sredinu. Kao inovacija koju je nagradio Slovenački fond Eko, SPEKTRA Level Medium Light se može pohvaliti težinom koja je za trećinu manja, ali ima ista svojstva nanošenja i propustljivost vodene pare.

Spektra Level Medium Light 1280x867

Zahvaljujući sadržaju lakih punila, SPEKTRA Level Medium Light je 30% lakša od standardne mase za izravnavanje iste zapremine. Manja težina dovodi do smanjene potrošnje goriva tokom transporta, što zauzvrat znači niže emisije gasova staklene bašte u životnu sredinu. Ostale prednosti uključuju manje opterećenje zidnih površina, lakši rad i bolje uslove rada, što pozitivno utiče na zdravlje zaposlenih i korisnika.

Proizvod SPEKTRA Level Medium Light ima odličnu adheziju na sve vrste mineralnih podloga, elastičan je i izuzetno lak za nanošenje i rastezanje. Zbog svoje visoke tiksotropije, ne kaplje i savršeno ispunjava veće rupe i pore. Specifična struktura sloja premaza poboljšava toplotnu i zvučnu izolaciju, što pomaže u poboljšanju kvaliteta života u prostoriji. Na kraju, SPEKTRA Level Medium Light obezbeđuje do 30% manju potrošnju, što znači da se 1 kantica može koristiti za nivelisanje 30% više zidnih površina nego masom za izravnavanje standardnog kvaliteta.