Upotreba ton karte EXTERIOR COLOUR COLLECTION za obnavljanje fasadnih boja za zidove

23.07.2021

Pre renoviranja, često se postavlja pitanje izbora nijanse boje za obnovu fasadne površine. Da biste bili bolje informisani i da biste lakše doneli odluku, preporučujemo upotrebu ton karte EXTERIOR COLOUR COLLECTION.

07 2021 Exterior Colour Card 1200x628

Ton karta EXTERIOR COLOUR COLLECTION je radi lakšeg pregleda podeljena u 7 kategorija: pastelnu, neutralnu, crvenu, narandžastu, žutu, zelenu i plavu. Zajedno, ovih 7 kategorija boja pokriva 450 nijansi koje imate na raspolaganju. Nijanse koje su prikazane na ton karti EXTERIOR COLOUR COLLECTION pripremljene su toniranjem fasadnih boja i maltera SPEKTRA.

Jednu od posebnih odlika ton karte EXTERIOR COLOUR COLLECTION predstavlja veliki broj nijansi koje reflektuju infracrvene zrake koje, zahvaljujući pigmentima koji reflektuju infracrvene zrake, a koji se nalaze u završnom sloju, sprečavaju upijanje toplote i na taj način značajno smanjuju zagrevanje površina koje su izložene svetlosti. Svih 450 nijansi na ton karti EXTERIOR COLOUR COLLECTION pripremljene su od najstabilnijih neorganskih pigmenata, koji fasadne površine štite od vremenskih uslova i UV zraka.

 

07 2021 Exterior Colour Card 1280x866 1

 

Preporučujemo da za farbanje fasade izaberete svetlije nijanse koje se manje zagrevaju u poređenju sa tamnijim nijansama. Ukoliko se ipak odlučite za tamnije nijanse fasadne boje, sada možete izabrati one nijanse koje sadrže pigmente koji reflektuju infracrvene zrake. Izborom premaza koji reflektuju infracrvene zrake povećavate energetsku efikasnost fasadne površine i povećavate vrednost objekta.

Ton karta EXTERIOR COLOUR COLLECTION nudi 70 odabranih tamnih nijansi (označenih simbolom ☼IR) koje mogu biti pripremljene pomoću pigmenata koji reflektuju infracrvene zrake. Ovi pigmenti pomažu u snižavanju temperature površine u odnosu na klasične pigmente, dok značajno produžavaju trajanje i izdržljivost tamnih fasada.

Pozivamo vas da pronađete svoju omiljenu nijansu na ton karti EXTERIOR COLOUR COLLECTION.