Kada hostel poraste i postane hotel

Jana Koteska
Jana Koteska

Rado sam prihvatila poziv za savetovanje oko renoviranja soba u Hostelu Korte. Gosti objekta su uglavnom mlade porodice i parovi koji uživaju u pešačenju i vožnji bicikli u divnoj prirodi.

slika 1 600x400Korte je malo naselje u slovenačkoj Istri, u koje se odmah zaljubite zbog mirnog okruženja i živopisnih pejzaža. Sa ciljem da gostima ponude savršen odmor, vlasnici su odlučili da renoviraju prostorije i stvore idealan ambijent, da dodaju šlag na tortu opuštanja koje nude prirodne lepote.

slika 4 600x400Ovog puta sam odlučila da svetloj nijansi dodam borduru u obliku maslinove grančice svetlo maslinaste boje (šifra HG063).

slika 7 600x400Izabrala sam dva mala stola da služe kao noćni stočići i dodala im još jedan klub sto pored kauča. Trećinu svake nožice stola obojila sam istom bojom koje je i maslinova grančica. Za to sam koristila Tessarol akrilnu boju za drvo

slika 8 600x400Želela sam da kod gostiju umanjim osećaj da se nalaze u sobi studentskog doma i da izgled sobe učinim što je bliže moguće izgledu prave hotelske sobe. Ideja je bila da u sobu unesem osećaj udobnosti i relaksacije i da to bude u skladu sa okruženjem.

slika 6 600x400Zamenila sam preovladavajuću zelenu boju nijansama boje peska, ali sam je zadržala na detaljima i nekim predmetima. Zidove smo do visine od 220cm obojili SPEKTRA Latex mat svetlo braon bojom, šifra G116. Ostatak zida je obojen malo svetlijom nijansom, šifra F113.

slika 5 600x400Šablon koji sam koristila za iscrtavanje maslinove grančice rađen je po meri, a za prenošenje ove šare na zid, koristila sam specijalnu okruglu četku i tehniku tapkanja. Bio je to malo duži proces, ali sam morala da vodim računa o tome da četku ne natapam previše bojom, jer bi to moglo da izazove razlivanje.

Međutim, krajnji rezultat je bio takav da se sav trud isplatio.

SLIKA 9 1280