Ljubavni trougao

Jana Koteska
Jana Koteska

Kada sam htela da ulepšam deo belog zida u uglu svoje kuće, nisam imala na umu ljubavni trougao. Jednostavno iz ljubavi prema trouglu kao obliku, iako se, pored toga, nikada nije pokazao kao nešto pozitivno. Kao simbol, način na koji je okrenut je takođe važan, ali ovog puta nisam brinula o tome - zanimao me je samo kao dekoracija na zidu.

SLIKA 1sKoliko brzo i lako možete da nacrtate trouglove na zidu? Ovako!

Za osnovu sam izabrala visokopokrivnu boju Helios SPEKTRA LATEX MAT. Koristila sam tri svetlije nijanse mojih omiljenih boja: ružičaste, sive i zelene. Izabrala sam ih iz postojeće Helios palete boja. Dobro je imati na umu da nijansa na ton karti uvek izgleda svetlije nego boja na zidu kada se osuši.

SLIKA 2sKoristeći najužu zaštitnu traku, napravila sam mrežu trouglova na zidu. Dobra stvar u vezi sa ovim je to što vam nije potreban plan ili matematičko znanje - možete dopustiti sebi da vas vodi mašta. Potrebno je samo da linije budu prave.

SLIKA 3sZa nanošenje boje sam izabrala najmanji valjak, jer su trouglovi mali. Kada premazujete glatke površine, jedan sloj boje je dovoljan. Kada se boja osušila, pažljivo sam skinula zaštitnu traku. Ako boja pređe na belu pozadinu, to se može ispraviti pomoću četkice i malo bele boje.

SLIKA 5 1Trouglovi dobro izgledaju i daju zidu nov, zanimljiv izgled, koji svako može da priušti. S obzirom na to da je ovo mali motiv u kombinaciji sa blagim nijansama, ovakav „modni detalj“ dobrodošao je u holu, dnevnoj sobi, spavaćoj ili radnoj sobi.

SLIKA 7 1sDa li se još neko zaljubio? Ovaj mali preokret se može isvesti i po kišnom danu! ;)