Najbolje tri boje za kupatilo

Prošlo je vreme kad su kupatila bila popločana od poda do plafona. Danas je na raspolaganju ogroman broj zanimljivih i uzbudljivih rešenja za dizajn enterijera naših intimnih prostorija. Drvo, beton, staklo, kamen i vinil nude samo nekoliko alternativa pločicama u modernom enterijeru. Međutim, boje za zidove nude najpristupačnije, a ujedno i najjednostavnije rešenje. U poređenju sa drugim materijalima, boja je jeftina i njena primena ne zahteva posebne veštine. A kada želite da promenite boju, renoviranje je pristupačno i lako ga možete obaviti.

21 top3 for bathroom pallet

Da li je boja u kupatilu zaista praktično rešenje? Apsolutno! Međutim, pažljivo birajte boju za unutrašnje zidove. Siguran izbor su boje za posebne namene koje kombinuju biocidna svojstva (koja sprečavaju razvoj plesni) i sprečavaju stvaranje kondenzacije, čineći ih pogodnim za prostorije izložene velikoj količini vodene pare. Boja za unutrašnje zidove SPEKTRA Kitchen & Bathroom, kao što i samo ime govori, pogodna je za upotrebu u kupatilima i kuhinjama.

 

21 top3 for bathroom R06 2

Sive nijanse na zidovima kupatila prelepo, ali suptilno ističu belinu nameštaja i opreme za kupatilo, a u kombinaciji sa odgovarajućim podnim oblogama predstavljaju vanvremenu eleganciju.

 

21 top3 for bathroom N11 321 top3 for bathroom N13 5

Zelena boja u kupatilu simbolizuje povratak prirodi i autentičnost, a savršeno se stapa sa cvetnim šarama u ostalim elementima, od pločica do tekstila za kupatilo. U kupatilima sa dovoljno svetlosti biljke u saksiji mogu stvoriti zelenu oazu; u kupatilima bez prozora sličan efekat možete postići veštačkim cvećem ili ukrasima od suvog cveća.

 

21 top3 for bathroom G13 321 top3 for bathroom G09 3

Pažljivo odabrana roze boja u kupatilu može dobro da izgleda. Puderasta i prigušena ružičasta boja dobro se slaže sa svetlim i tamnim nameštajem za kupatilo, a suptilno dopunjuje i ističe intenzivnije geometrijske šare na pločicama i ostalim dekorativnim elementima.

 

21 top3 for bathroom R13 121 top3 for bathroom R20 2

Iako je kupatilo poseban i intiman prostor u kući, ipak ima smisla povezati njegovu boju sa uobičajenim obrascem koji se provlači kroz ostale prostorije. Ove nijanse su prilično neutralne i lako ih je kombinovati, ali možda ipak ne odgovaraju konceptu vašeg doma. Ako je to slučaj, sigurno ćete pronaći svoju nijansu u HGMIX ton karti.