Nova boja – novo, bolje raspoloženje!

Jana Koteska
Jana Koteska

Da li se sećate koliko puta ste u svojoj kući ili stanu u potpunosti obojili prostorije? Ako se ne sećate, onda sigurno nije bilo dovoljno. 

Boje koje nas okružuju često utiču na naše raspoloženje, zato u prostorijama u kojima provodimo najviše vremena moraju da budu pažljivo odabrane. Današnje boje za zidove imaju veoma viseok kvalitet, ali svi znamo da se na zidovima može desiti svašta, posebno kad su deca u njihovoj blizini. Ovog puta me je za pomoć zamolila prijateljica. Njeni ljubičasti zidovi sa kombinacijom isprano žute boje u dnevnoj sobi, vapio je za renoviranjem. Osim toga, na zidu su i deca ostavila svoj pečat.

 

1 600x6002 600x600

Želja mlade porodice koja živi u tom stanu je bila da stan prodiše u svetloj nijansi. Prvo su hteli sve da oboje u belo, ali ubedila sam ih da je stan dovoljno svetao da mogu sebi priuštiti kapljicu braon boje u moru beline. I uspela sem! Zahvaljujući Heliosovoj boji SPEKTRA Classic Plus sve je moguće!

 

1 600x6002 600x600

Najveći izazov je bilo prekrivanje teške, tamno ljubičaste nijanse. Kad smo to uspeli, prostorija je odmah postala »lakša« i prijatnija. Ovog puta je u igri bila velika površina pa sam valjak rado prepustila muškim rukama. Kad su majstori završili sa poslednjim detaljima i boja se dobro osušila, ja sam stupila na pozornicu. Moja prijateljica i ja smo se posvetile pre svega trpezarijskom ćošku, koji njihovoj porodici predstavlja srce doma. Odlučile smo da mu damo poseban pečat sa fotografijama porodičnih članova i prijatelja.

 

3 600x6004 600x600

Moji aduti su bili ramovi različnih veličina u beloj, crnoj i zelenoj boji. Zelena se savršeno slagala sa keramičkim pločicama u kuhinji, a za postavljanje na zid trebali su mi još čekić, ekseri i fotoaparat. 

 

10 1280x896

SAVET: Postavljanje okvira na zid može biti veliki izazov. Prvo sam osmislila oblik koji sam želela da bude na zidu, zatim sam elemente postavila na pod, kako bih prilagodila veličinu i boje ramova. Romove na podu sam rasporedila i kompoziciju fotografisala kako bi taj oblik prekopirala na zid.

 

5 600x6007 600x600

10 1280x896

Moja prijateljica obožava zeleniš u svom stanu, tako da smo na kraju dodale i obešenu saksiju u ćošak trpezarije.

 

10 1280x896

Porodica je bila veoma zadovoljna novim trpezarijskim ćoškom i bilo im je drago da su mi poverili izbor boje. Čarobna nijansa koju sam izabrala po Heliosovoj karti boja Spektra Terra je T 132 H.

 

Korišćeni proizvodi brenda Helios su na raspolaganju u svim maloprodajama koje u svojoj ponudi imaju Helios sistem nijansiranja boja HGMIX. Nova i unapređena formula boje za unutrašnje zidove SPEKTRA Classic Plus omogućava savršen mat izgled filma boja, izbor od više od 5000 nijansi na sistemu za nijansiranje HGMIX, a od sad i mnogo jednostavnije dodavanje vode i koloranta.