Paleta boja za ovo proleće

Godina 2020. bila je godina u kojoj smo renovirali i unapređivali svoj životni prostor. Većina nas provela je neverovatno mnogo vremena kod kuće, a svoje vreme i energiju uložili smo bar u jedan mali projekat uređenja doma. Ovo proleće dočekaćemo sa težnjom i željom da ulepšamo i osvežimo prostore u kojima ćemo i dalje provoditi mnogo vremena. Zato proleću možemo prirediti dobrodošlicu sa stilom uz pravu kombinaciju boja.

19 odtenki pomladi paleta high

Trendovi u oblasti boja enterijera brzo se menjaju, uvodeći nove kombinacije i kolorističke akcente u prostor i njegove dekorativne elemente. Kontrastne nijanse ovog proleća biće ponoćno plava i prigušena kedar zelena; u kombinaciji sa pastelnim nijansama one stvaraju različite razigrane mešavine koje se mogu koristiti u dizajnu enterijera. Ukoliko budete odvažni u upotrebi ovih nijansi, vaše sobe izgledaće moderno još mnogo godina nakon renoviranja.

 

19 odtenki pomladi 2 B12 719 odtenki pomladi 3 G04 5

Prigušena kedar zelena nijansa deluje umirujuće, predstavlja idealno rešenje za dekoraciju i kreiranje privlačne, prijatne i lepe atmosfere u kupatilu. Izuzetno se dobro slaže sa svim nijansama bele boje, sa elegantnom bojom peska, pastelno žutom i toplom braon nijansom. Detalji u pastelnim nijansama peska savršeno ističu kombinacije zelene i sive, zelene i bele ili zelene i braon boje.

 

19 odtenki pomladi 4 G04 519 odtenki pomladi 5 G04 5

Priroda je najbolja inspiracija za stvaranje uravnoteženih i harmoničnih kombinacija boja u dizajnu enterijera. Okruženi bojama prirode osećaćete se prijatno i komotno. Naša prolećna kombinacija zelenih, plavih i pastelnih nijansi inspirisana je lekovitom alojom, dubokim morem i svetlim nijansama drveta; zelene nijanse i pastelni tonovi prirodnog drveta kreiraće umirujuću atmosferu u spavaćoj sobi i opuštajući i intiman ambijent. Zid obojen zelenom bojom uklopiće se u bilo koji stil dizajna enterijera, od tradicionalnijih do modernih i minimalističkih rešenja. Suprotno popularnom verovanju, umirujuća zelena boja zaista je pogodna za upotrebu u prostorijama u kojima se odmaramo.

 

19 odtenki pomladi 6 G04 519 odtenki pomladi 7 B12 7

Smireni, zemljani neutralni tonovi u kombinaciji sa umirujućim zelenim akcentom pružiće nam novi početak kakav nam je ove godine svima potreban i pomoći nam da svoj dom oslobodimo prošlogodišnjeg stresa. Akcenat u zelenoj boji unosi element svežine, a ovu nijansu možete pronaći u našoj HGMIX ton karti pod šifrom G04-5. Svojim okrepljujućim i umirujućim svojstvima ona stvara osećaj udobnosti, stabilnosti i mira, dok prostor čini prijatnim, zanimljivim i atraktivnim. Odlično izgleda u kombinaciji sa monohromatskim pastelnim nijansama, kao i belim, crnim i braon tonovima. Ova kombinacija dočarava izgled bujne vegetacije i spektakularnih pejzaža. Zelena boja uz drveni nameštaj svetlijih tonova predstavlja posebno elegantnu kombinaciju.

 

19 odtenki pomladi 8 G04 519 odtenki pomladi 9 G04 5

Ova nijansa zelene boje idealna je za zidove; neutralne i pastelne nijanse savršene su za nameštaj i ukrase, a zelena boja zidova čini ih još živahnijim i dinamičnijim. Naravno, uloga zidova, ukrasa i tekstila može biti obrnuta. U tom slučaju, odlučite se za zelenu posteljinu i neutralne zidove N01-2 i N02-2, ili pastelne W06-4 nijanse.

 

19 odtenki pomladi 10 W06 419 odtenki pomladi 11 N02 2

Ponoćno plava boja je lepa, vrlo elegantna i predivna boja koju možete iskoristiti za prostorije koje želite da imaju elegantnu atmosferu sa osećajem mira. Dekorativni jastučići, posteljina, tapacirani nameštaj, zavese ili tepisi u pastelnim nijansama dopuniće i naglasiti ovu eleganciju. Ova kombinacija garantuje opuštajuću, mirnu i elegantnu atmosferu u prostoriji.  Prirodne svetle nijanse drvenog nameštaja, sa tamnoplavim zidom kao prelepom pozadinom, unose toplinu u prostoriju i međusobno usklađuju životne prostore.

 

19 odtenki pomladi 12 B12 719 odtenki pomladi 13 B12 7

Izabrana plava nijansa B12-7 duboka je i spektakularna, tajanstvena i nadahnjujuća.  Predstavlja jedan od ovogodišnjih trendova u oblasti boja. Tamnoplava boja može se kombinovati sa magličastim pastelnim nijansama, belom, sivom i crnom bojom kako bi se postigle vrlo smirene i elegantne kombinacije boja. Plavi tonovi su lepi i raznovrsni; donose osećaj lakoće, umirujuće svežine i dubine u elegantnu i prijatnu unutrašnjost prostorije. 

 

19 odtenki pomladi 14 B12 719 odtenki pomladi 15 B12 7

Suprotno popularnom verovanju, tamno plava boja pogodna je čak i za boju zida u dečjoj sobi.  Obično se odlučujemo za uobičajene nijanse poput svetloplave, ružičaste i žute. Tamnoplavi zid u kombinaciji sa svetlim dodacima udahnuće prostoriji karakter, ali neće joj oduzeti svežinu i razigranost. Ako želimo da dečju sobu učinimo neutralnijom, za boju zida biramo neutralnu nijansu N02-2.

 

19 odtenki pomladi 16 B12 719 odtenki pomladi 17 N05 4