Transformacija proizvodom SPEKTRA Style

Jana Koteska
Jana Koteska

Dešava se da određena prostorija prođe kroz nekoliko neuspešnih renovacija pre nego što može da pokaže svoj pravi karakter. Nešto toliko jednostavno kao što je odabir boje za unutrašnje zidove može da učini veliku razliku i da ima značajan uticaj na naše raspoloženje.

Prostorija pre transformacije

Moja koleginica Sanja nedavno je odlučila da renovira svoju spavaću sobu. Osvežila je većinu zidova tako što je nanela belu boju, ali odlučila je da obrati posebnu pažnju na zid iza kreveta. Budući da u spavaćoj sobi ima nekoliko plavih elemenata, odlučila je da ih iskombinuje u celinu tako što će obojiti zid tirkizno plavo. Ispostavilo se da ova odluka nije najbolja, jer je boja na zidu izgledala previše upadljivo, a soba je izgledala hladno i bezlično.

1 600x6002 600x600

Izaberite svoj stil

Izazov u vezi sa tirkiznom bojom pružio mi je savršenu mogućnost da isprobam nov proizvod na policama, gotovu boju za unutrašnje zidne površine SPEKTRA Style. Na internet stranici www.spektrastyle.com, od 11 modernih pastelnih nijansi, moja prijateljica i ja izabrale smo nijansu pod nazivom romantična kafa. Prelazak sa hladne plave boje na toplu boju peska činio se kao savršeno rešenje. Kako se „romantična kafa“ uklopila u novu sobu?

2a 1280x896

 

Moderna transformacija

Odvojite vreme da zaštitite pod i susedni zid i nakon obavljenog posla bićete zahvalni sebi što ste to učinili. Na ovom zidu je već postojala bela ivica odmah ispod plafona pa sam odlučila da je zadržim.

3 600x6004 600x600

Ono što me je fasciniralo u vezi sa SPEKTRA Style bojom jeste to što je potpuno bez mirisa, kao i to što sam mogla da pokrijem tirkiznu boju u samo jednom sloju! Krečenje može da bude vrlo zabavan posao, pogotovo u dobrom društvu. Dok smo čekale da se boja osuši, imale smo dovoljno vremena da kuvamo i da se ispričamo. Uveče smo već mogle da uklonimo zaštitnu traku.

5 600x6007 600x600

Soba nakon transformacije

Transformacijom je postignut potpuno nov izgled spavaće sobe. Hladna plava boja zamenjena je toplom nijansom peska koja, uz dodatak plavih elemenata, stvara lep kontrast koji pruža osećaj udobnosti i romantike na nežan i neupadljiv način. Nakon nekoliko dana ispostavilo se da je transformacija bila odlična odluka, jer je Sonja samo potvrdila svoj prvobitan utisak i još jednom mi zahvalila. Sada kada je soba prekrečena, oseća se mnogo bolje, što pokazuje da izbor boja za zidne površine našeg doma nije tako nebitna stvar.

9 600x60011 600x600

10 1280x896