TESSAROL АКРИЛ ОСНОВНА БОЈА UNI

TESSAROL АКРИЛ ОСНОВНА БОЈА UNI

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Основна боја врз база на водни смоли со одлична прилепливост врз разновидни површини – железни и челични површини, поцинкувана ламарина, бакар, алуминиум, тврд PVC за внатрешни и надворешни простори.

Својства:

 • заштита на железни и челични површини против 'рѓосување со помош на антикорозивни пигменти
 • брзо сушење
 • без непријатни миризби
 • се разредува со вода 

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 - 10 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 6-8 ч
 • Работни услови 10-25 °C