#PAINTSMART

Честопати не обрнуваме многу внимание на бојата што останува по освежувањето на градинарскиот мебел, варосувањето на ѕидовите или завршувањето на некој друг проект. Нема доволно боја за нов проект, не смее да се истура во одводот, а рокот на траење е многу краток доколку не се складира правилно.

Но, тоа е одлична можност да ги засукате ракавите и да се впуштите во нова и спонтана креативна авантура. Погрижете се бојата да се искористи токму за тоа за што е наменета. Погледнете ја содржината подолу за повеќе совети, трикови и идеи.

EN Landing page illustrations 0

КОЛКУ БОЈА МИ Е НАВИСТИНА ПОТРЕБНА?

Која боја да изберам? Колку боја ми е потребна? Што е со бањата? А дрвената ограда во градината? Планирајте го вашето купување однапред за да избегнете каква било непријатност кога стоите пред полиците во продавницата. Првиот чекор за намалување на преостанатата боја е добро планирање, па затоа проверете ги вашите пресметки со онлајн калкулатор.

Прочитај повеќе
Landing page illustrations 1

ЗАЧУВАЈТЕ ДОВОЛНО ЗА МАЛИ ПОПРАВКИ

Траги од клучеви, отпечатоци од чевли, гребнатини, дамки или мали оштетувања. Ако се работи само за некои ситни поправки, нема потреба да барате иста нијанса на боја. Ако ви останала боја од последната работа, доволна е посета на оставата или гаражата. Како да се продолжи рокот на траење на бојата што е можно повеќе?

Прочитај повеќе
Landing page illustrations 2

ВО ПОТРАГА ПО ИНСПИРАЦИЈА ВО БИБЛИОТЕКАТА ЗА ИДЕИ

Со малку креативност и малку боја може да се постигне многу. Може да го насликате задниот дел на полица за книги, ногарките на трпезариските столови или ноќната масичка, саксиите и да декорирате дел од ѕидот или старо парче мебел со различни дезени или текстури. Прелистајте ја библиотеката за идеи и испланирајте го вашиот следен креативен потфат.

Прочитај повеќе
Landing page illustrations 3

НЕКА ПРОДОЛЖИ БОЈАДИСУВАЊЕТО, ДОНИРАЈ ЈА ТВОЈАТА ПРЕОСТАНАТА БОЈА

Нема смисла да се складираат големи количини на боја која најверојатно нема да се искористи во текот на наредните месеци. Ова само го одложува моментот кога бојата повеќе нема да биде соодветна за употреба и ќе мора да се исфрли. Донирајте ја! Но, кому?

Прочитај повеќе
Landing page illustrations 4

КАКО ПРАВИЛНО ДА ИСФРЛИТЕ ОТПАДНА БОЈА?

Старата боја која повеќе не може да се користи или да се донира треба да се исфрли на место за собирање опасен отпад или на следното собирање. Како знаете дека бојата се расипала? На што да внимавате кај преостанатата боја што стоела на полица?

Прочитај повеќе
Landing page illustrations 5