ТОН КАРТИ

Тон картите HGMIX COLOR COLLECTION INTERIOR и EXTERIOR нудат низа нијанси на бои што може да се подготват врз основа на широк избор на внатрешни и надворешни ѕидни бои - HELIOS.Вашиот сопствен сет на нијанси ви овозможува да креирате индивидуален стил за вашиот дом.
 

MK Colour cards 725x500 interiorMK Colour cards 725x500 exterior

Тон картата HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ви овозможува да изберете од 1194 нијанси на бои за ентериер поделени во 8 категории на бои: пастелни, неутрални, црвени, портокалови, жолти, зелени, сини и виолетови.

Тон картата EXTERIOR COLOUR COLLECTION вклучува 450 нијанси за надворешни ѕидни површини, поделени во 7 категории на бои.

Посебна карактеристика на тон картата EXTERIOR COLLECTION COLLECTION се IR рефлектирачките нијанси, чии IR пигменти спречуваат апсорпција на топлина во последниот слој и со тоа имаат значителен ефект врз озрачените површини кои стануваат помалку загреани.
Прикажаните нијанси се подготвуваат со нијансирање на надворешните ѕидни бои на СПЕКТРА.