TESSAROL ЕМАЈЛ ЗА РАДИЈАТОРИ

TESSAROL ЕМАЈЛ ЗА РАДИЈАТОРИ

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Декорација и заштита на радијатори од железо и железни предмети изложени на високи температури. За радијатори, жешки цевки за вода, итн.

Својства:

 • сјаен краен премаз, отпорен на температури од 60 до 80 °C. 
 • добра прекривна моќ
 • многу брзо се суши
 • одлично порамнување 
 • постојан сјај  
 • лесно нанесување 
 • отпорен на класични средства за чистење

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 - 10 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • TESSAROL разредувач – макс. 15 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 24 ч
 • Работни услови 10-25 °C