TESSAROL ЕМАЈЛ (СЈАЕН/САТЕН)

TESSAROL ЕМАЈЛ (СЈАЕН/САТЕН)
HGMIX

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

За квалитетна декорација за заштита на метални и дрвени површини како што се прозорци, врати, дрвени облоги, огради, конструкции, едноставен мебел во внатрешни и надворешни простори.

Својства:

 • долготрајна заштита во боја за различни површини 
 • добра прекривна моќ
 • лесно нанесување 
 • одлично порамнување 
 • добра еластичност и тврдост 
 • добра отпорност на временски влијанија и светлина 
 • постојан сјај и нијанса 
 • отпорен на класични средства за чистење 
 • широк спектар на нијанси на бои – HGMIX

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 14 - 16 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

 • сјај - бел и 16 нијанси на бои, HGMIX
 • сатен - бел и црн, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Доколку е потребно, се разредува со потенка TESSAROL
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 16 ч
 • Работни услови 10-25 °C