TESSAROL METAL EXPRESS

TESSAROL METAL EXPRESS
HGMIX

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Погоден за метални површини внатре и надвор, како и за радијаторски цевки и радијатори.

Својства:

 • одлишна отпорност на временски услови
 • брзо сушење: 2 часа
 • висок, стабилен сјај и цврстина на премазот
 • добра механичка отпорност
 • добра прекривна моќ
 • одлична заштита против корозија
 • лесен за работа
 • отпорен на класични средства за чистење

Потрошувачка:

1 л покрива од 8–10 м² во 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела и 10 тонови на бои, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Доколку е потребно, се разредува со потенка TESSAROL NITRO
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 2 ч
 • Работни услови 10-25 °C