TESSAROL ЛАК ЗА ЧАМЦИ

TESSAROL ЛАК ЗА ЧАМЦИ

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–3
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

За лакирање на дрво во внатрешен и надворешен простор: врати, дрвени облоги, корк, градинарски мебел, бродови...

Својства:

 • отпорен на висока влажност и големи температурни разлики
 • премаз со механичка отпорност
 • одлично порамнување
 • постојан сјај
 • лесно нанесување 
 • отпорен на класични средства за чистење

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 - 10 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

безбојна

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 24 ч
 • Работни услови 10-25 °C