SPEKTRA Facade Acryl

SPEKTRA Facade Acryl
HGMIX Еколошки IR reflective shades

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2–3
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

За декорација и заштита на фасади и други надворешни минерални ѕидни површини. Соодветна е за обојување на различни видови минерални и дисперзивни малтери, фибер-цементни и дрвено-цементни плочи и бетон, како и за обновување на стари дисперзивни премази.

Својства:

 • висока отпорност на вода
 • се раствора во вода, безбедна за здравјето и околината
 • отпорна на временски влијанија и штетни индустриски услови
 • отпорна на влажно триење
 • широк спектар на нијанси на бои – HGMIX

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 6 - 8 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни ѕидни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода 5-10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 6-10 ч
 • Работни услови 10-25 °C