SPEKTRA Stain Block Grund

SPEKTRA Stain Block Grund
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

При реновирање на ѕидни површини, често има дамки кои не може целосно да се покријат со бои за внатрешни ѕидови на база на вода. Ваквите дамки произлегуваат од протекување на вода, цртање на ѕидовите, дамки од храна, никотин, греење и сл. Сите овие дамки се водоразредливи, што значи дека кога ѕидната боја се суши ги изложува дамките на површина.

SPEKTRA Stain Block Grund е полу транспарентен прајмер на база на вода. Одлично ги спречува дамките предизвикани од никотин, пожар, протекување на вода, вина, сокови, кафе, моливи за боење и сл. и спречува нивно појавување на завршната облога. Соодветните завршни одблоги вклучуваат било која боја за внатрешни ѕидови на SPEKTRA.

Својства:

 • одлично ги спречува водоразредливите дамки
 • лесно применлив
 • еколошки, не е штетен по здравјето

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 30 м² со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 24 ч
 • Работни услови 10-25 °C