SPEKTRA Extra

SPEKTRA Extra
HGMIX Соодветен за играчки Еколошки Certificate logo A+

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Внатрешна ѕидна боја со висока покривна моќ за заштита и декорација на внатрешни ѕидни и тавански површини. Соодветен за бојадисување на сите видови минерални малтери, фибер-цементни плочи, бетон, гипсено-картонски плочи, тапети од стаклени влакна, релјефни тапети и стари премази.

Својства:

 • високопокривна моќ, мат краен изглед
 • добар, мазен слој на бојата
 • отпорна на влажно бришење
 • лесна за нанесување
 • висока пропустливост на водена пареа
 • безбедна за здравјето и околината
 • неколку илјади нијанси - HGMIX

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 10 – 14 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода 5-10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Чистење со влажна крпа
 • Ниво на сјај - мат