Нов, посебен емајл за метал - TESSAROL METAL EXPRESS

29.05.2020

TESSAROL METAL EXPRESS епосебен премаз што брзо се суши и се користи како краен премаз во системот за заштита на метални површини во внатрешни и надворешни простори. Со употреба на универзална основна боја, нуди одлична антикорозивна заштита и одлична заштита против сите временски услови (влажност, UV зраци). Слојот за премачкување е високо еластичен и нијансите се отпорни на светлина благодарение на нивните трајни пигменти. Премазот е идеален за целосна промена на изгледот на металите; метални огради, земјоделски и градежни машини, како и грејни тела (радијатори).

Tessarol Metal express 1280x866

TESSAROL METAL EXPRESS е краен премаз наменет за заштита на метални површини во внатрешни и надворешни простори. Бојата се нанесува со четка, ваљак или со спреј. Понатамошни самостојни слоеви треба да се нанесуваат по 2 часа. Производот е погоден за нанесување на површини како што се: метални производи, машини, возила, влезни и гаражни врати, огради, радијатори, цевки, итн.

  • ОДЛИЧНА ОТПОРНОСТ НА СИТЕ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ
  • БРЗО СУШЕЊЕ – ВТОРИОТ СЛОЈ ПО САМО 2 ЧАСА
  • ВИСОК, СТАБИЛЕН СЈАЈ И ТВРДОСТ НА СЛОЈОТ
  • ОДЛИЧНА ОТПОРНОСТ НА МЕХАНИЧКИ ПРИТИСОК
  • ДОБРА ПОКРИВНА МОЌ

 

Tessarol Metal express 1280x8664