SPEKTRA Classic Plus

SPEKTRA Classic Plus
HGMIX Еколошки Certificate logo A+

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Новата SPEKTRA Classic Plus ја замени постоечката внатрешна ѕидна боја SPEKTRA Classic.

Новата и подобрена формула овозможува:

 • подобрен мат изглед на слојот од боја
 • можност за нијансирање со системот HGMIX којшто нуди голем број на нијанси (сега повеќе од 5000)
 • полесно мешање на вода и обојувачи

Својства:

 • лесна за употреба
 • висока пропустливост на водена пареа
 • отпорна на суво бришење
 • екстра мат
 • неколку илјади пастелни нијанси - HGMIX
 • соодветна за често обновување на внатрешни ѕидни и тавански површини

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 – 12 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода до макс. 15 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Ниво на сјај - интензивен мат