Нова SPEKTRA Impregnation Acryl Special – за импрегнација на површини без разредување или протекување

02.02.2022

Првиот чекор за создавање убави и добро заштитени ѕидови е добра подготовка на површината. Пред варосувањето, површината мора да биде исчистена од лабави честички, прашина и дамки. Пукнатините и нерамнините мора да се измазнуваат со израмнувачка смеса. SPEKTRA Impregnation Acryl Special обезбедува подобра прилепливост и изедначен краен слој на боја. SPEKTRA Impregnation Acryl Special овозможува оптимално нанесување без претходно разредување и без протекување.

Spektra Impregnation Acryl Special 1200x628

SPEKTRA Impregnation Acryl Special е наменета за импрегнација на сите варови и варовоцементни површини, стари испукани премази, гипсено-картонски панели и други порозни површини. Погодна е за нанесување со четка, валјак или спреј. Не протекува и продира длабоко во површината.

  • Лесно нанесување без протекување
  • Пенетрира длабоко во површината
  • Ја израмнува површината и ја намалува нејзината апсорпција
  • Ги зацврстува слабо прилепените и калцифицирани стари испукани премази
  • Ја подобрува прилепливоста и ја намалува потрошувачката на завршните премази