Освежување на фасадната ѕидна боја со употреба на картата на бои EXTERIOR COLOUR COLLECTION.

23.07.2021

Пред реновирање, честопати се поставува прашањето каква нијанса на боја да се избере за освежување на фасадната површина. За полесна и правилна одлука, препорачуваме да ја користите картата на бои EXTERIOR COLOUR COLLECTION.

07 2021 Exterior Colour Card 1200x628

Картата на бои EXTERIOR COLOUR COLLECTION е поделена на 7 категории на бои за подобра прегледност: пастелни, неутрални, црвени, портокалови, жолти, зелени и сини. Заедно, овие 7 категории вклучуваат 450 нијанси за избор. Нијансите се прикажани во картата на бои EXTERIOR COLOUR COLLECTION и подготвени со нијансирање на SPEKTRA фасадните бои и малтери.

Една од посебните карактеристики на картата на бои EXTERIOR COLOUR COLLECTION претставуваат доминантно IR рефлектирачките нијанси кои, благодарение на IR пигменти во горниот слој, спречуваат апсорпција на топлина и со тоа значително го намалуваат загревањето на озрачените површини. Сите 450 нијанси во картата на бои EXTERIOR COLOUR COLLECTION се направени од најстабилните неоргански пигменти, кои ги штитат фасадните површини од временски влијанија и УВ зрачење.

 

07 2021 Exterior Colour Card 1280x866 1

 

За вашата фасада, препорачуваме да изберете посветли нијанси на бои кои помалку се загреваат во споредба со потемните нијанси. Ако сепак се одлучите за потемни нијанси на фасадна боја, сега е возможно да ги изберете тие што содржат IR рефлектирачки пигменти. Со избирање на IR рефлектирачки премази ќе ја зголемите енергетската ефикасност на фасадната површина и ќе му додадете вредност на објектот.

Картата на бои EXTERIOR COLOUR COLLECTION нуди 70 избрани темни нијанси (со ознака ☼IR) кои може да се подготват со IR рефлектирачки пигменти. Тие овозможуваат пониска температура на површината во споредба со употребата на класични пигменти, а воедно значително ги продолжуваат животниот век и трајноста на темните фасади.

Ве покануваме да ја пронајдете вашата омилена нијанса во картата на бои EXTERIOR COLOUR COLLECTION.