SPEKTRA Anti Mould, за заштување на ѕидните површини од мувла, алги и други микроорганизми

07.09.2022

Чест проблем кај постарите куќи, влажните простори, становите со недоволна вентилација, а понекогаш и на други места, е појава на мувла на ѕидот. За да се постигне долготраен ефект, прво е неопходно темелно да се отстранат и уништат постоечките микроорганизми и да се обезбеди долготрајна заштита на површината од повторени наезда.

Anti Mould novica slika 1280x866

SPEKTRA Anti Mould е биоцидно средство врз база на вода за заштита на бојадисанитеѕидни површини од мувла, алги и други микроорганизми, како и за реставрација на заразените површини. Се користи како адитив за ѕидни бои врз база на вода и фасадни дисперзивни бои. Средството не е погодно за мешање со бои врз база на растворувачи.

  • Долготрајна заштита на бојадисани ѕидни површини од габи и алги.
  • Соодветно за внатрешни и надворешни ѕидни површини.
  • Врз база на вода.
  • Не е опасно за луѓе. 
  • Достапно во пакување од 1 л.
  • 1 л од растворот е доволен за 15 л дисперзивна боја.