SPEKTRA Facade Acryl и IR рефлектирачки нијанси – ново во светот на фасадната боја

25.05.2022

За разлика од боите за внатрешни ѕидови, фасадните бои се изложени на различни временски фактори како што се сонце, дожд, топлина и студ. За да се обезбеди висококвалитетна заштита, најважно е да се избере вистинската боја на фасадата и тонот на бојата.

Spektra Facade Acryl 1280x866

SPEKTRA Facade Acryl е акрилна фасадна боја со врвен квалитет, дизајнирана и за декорација и за заштита на надворешни фасадни површини. Погодна е за бојадисување на различни видови минерални и дисперзивни малтери, фибер-цементни и дрвено-цементни панели и бетон, како и за премачкување на стари дисперзивни премази. Нејзините предности се:

  • Висока отпорност на вода
  • Растворливост со вода, безбедна за здравјето и околината
  • Отпорна на влажно триење
  • Отпорна на временски влијанија и штетни индустриски влијанија
  • Широк спектар на тонови на бои во картата на бои HGMIX Exterior Colour Collection

Друга клучна предност на SPEKTRA фасадната акрилна боја се нејзините IR рефлектирачки нијанси, кои спречуваат апсорпција на топлина поради инфрацрвените пигменти во завршниот слој, и на тој начин значително го намалуваат загревањето на озрачените површини, притоа обезбедувајќи значително подолг животен век и издржливост на фасадите, дури и на тие во потемни тонови на бои.

Со избирање на IR рефлектирачки премази ќе ја зголемите енергетската ефикасност на фасадната површина и ќе му додадете вредност на објектот.