SPEKTRA Top Dry – влажната фасада ќе стане минато

19.03.2021

SPEKTRA Top Dry е висококвалитетна акрилна фасадна боја што овозможува исклучително брзо сушење на фасадните површини по дожд, роса и магла. Исто така, обезбедува висока отпорност на нијансите на боите и можност за нијансирање во IR рефлектирачки нијанси. 

Top Dry 1280x866 opt

Благодарение на IR пигментите во крајниот слој, IR рефлектирачките нијанси спречуваат апсорпција на топлина и со тоа имаат значителен ефект врз озрачените површини да станат помалку загреани, што помага да се продолжи животниот век на фасадите во темна сенка. Бојата обезбедува висока механичка отпорност и отпорност на последици од атмосферските и индустриски влијанија.

Може да се нанесува на сите видови минерални и дисперзивни малтери, на фибер-цементни и дрвено-цементни плочи, на бетон, како и на стари дисперзивни премази.

  • Екстремно брзо сушење на фасадните површини по дожд, роса и магла
  • Висока издржливост на нијансите на бои
  • HGMIX (Неоргански пигменти)