TESSAROL ОСНОВНА БОЈА UNI

TESSAROL ОСНОВНА БОЈА UNI

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Универзална основна боја со одлична прилепливост врз железни и челични површини, поцинкуван челик, бакар, алуминиум, како и тврд PVC и дрво.

Својства:

  • заштита на железни и челични површини против 'рѓосување со помош на антикорозивни пигменти
  • брзо сушење - нанесување на TESSAROL емајли е возможно после 3 саати

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 7 - 9 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

  • Надворешни и внатрешни површини
  • Измешајте пред употреба
  • TESSAROL разредувач – макс. 15 %
  • Нанесување со валјак или четка
  • Нанесување со прскање
  • Чистење на алатите со разредувач
  • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 3-4 ч
  • Работни услови 10-25 °C