TESSAROL АКРИЛ ЕМАЈЛ (СЈАЕН/САТЕН)

TESSAROL АКРИЛ ЕМАЈЛ (СЈАЕН/САТЕН)
HGMIX Еколошки Соодветен за играчки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Сертификати

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

За квалитетна декорација и заштита на метални и дрвени површини, како што се прозорци, врати, дрвени облоги, огради, конструкции, едноставен мебел во внатрешни и надворешни простори. TESSAROL акрил емајл има сертификат (SIST EN 71-3) којшто докажува дека производот  во сите свои готови нијанси, е соодветен за обојување на детски играчки и други предмети со кои нашите најмали доаѓаат во контакт.

Својства:

 • брзо сушење без непријатни миризби 
 • еколошки 
 • се разредува со вода 
 • постојан сјај и нијанса (бели и светли бои што не пожолтуваат) 
 • еластичност 
 • лесно нанесување
 • отпорен на класични средства за чистење 
 • широк спектар на нијанси на бои – HGMIX

Потрошувачка:

1 л прекрива од 10 - 12 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

 • сатен – бел и 7 стандардни нијанси на бои, HGMIX
 • сјај - бел и црн, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 8-10 ч
 • Работни услови 10-25 °C