TESSAROL EGALIN БРЗО СУШЕЧКА КРАЕНА БОЈА

TESSAROL EGALIN БРЗО СУШЕЧКА КРАЕНА БОЈА

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

За прозорци, врати, фитинзи, облоги од дрво, огради, конструкции, мебел и други метални и дрвени внатрешни површини и површини на отворено.

Својства:

 • заштитен премаз за дрво и метал
 • Брзо суши,така да површините може да се премашкаат по неколку пати во еден ден
 • белите и светли нијанси со тек на времето не пожолтуваат
 • едноставно за употреба
 • добра еластичност и тврдост
 • добра отпорност на временски влијанија и светлина
 • постојан сјај и нијанса

Потрошувачка:

1 л покрива 8–10 м² во 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

сјај: бела и 10 стандардни нијанси
мат: бела и црна

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Кога прскате, разредете со TESSAROL NITRO потенка до мин. 20%
 • Нанесување со валјак или четка
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4 ч
 • Работни услови 10-25 °C