TESSAROL ЕМАЈЛ ЗА ПОЦИНКУВАНА ЛАМАРИНА

TESSAROL ЕМАЈЛ ЗА ПОЦИНКУВАНА ЛАМАРИНА

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Краен премаз за декорација и заштита на поцинкувана ламарина и други обоени метали. Се употребува за поцинкувана ламарина од стреи, олуци, огради, контејнери, рабови на врати, како и цевки за централно греење.

Својства:

 • добра прилепливост врз поцинкувана  ламарина и други обоени метали 
 • краен премаз 
 • свиленкаст сјај 
 • брзо сушење 
 • добра отпорност на временски влијанија и светлина 
 • добра прекривна моќ (можно е со еден слој)

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 7 - 9 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела и 7 нијанси на бои

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Доколку е потребно, се разредува со потенка TESSAROL NITRO
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: макс. 3 ч
 • Работни услови 10-25 °C