TESSAROL АКРИЛ ОСНОВНА БОЈА ЗА ДРВО

TESSAROL АКРИЛ ОСНОВНА БОЈА ЗА ДРВО
Еколошки Соодветен за играчки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Сертификати

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Еколошка основна боја за заштита и порамнување на различни дрвени површини, како што се врати, прозорци, огради, дрвени конструкции, разновидни панели во затворен простор и на отворено. TESSAROL акрил основна боја за дрво има сертификат (SIST EN 71-3) којшто докажува дека производот е соодветен за обојување на детски играчки и други предмети со кои нашите најмали доаѓаат во контакт.

Својства:

 • содржи адитив којшто блокира супстанции растворливи во вода (спречува формирање на жолти дамки при премачкување на даб и костен, и го успорува пожолтувањето на јазли на зимзелените дрва)
 • брзо сушење
 • се разредува со вода
 • еколошки
 • без непријатни миризби
 • одлична прилепливост

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 - 10 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C