TESSAROL ОСНОВНА БОЈА ЗА ДРВО

TESSAROL ОСНОВНА БОЈА ЗА ДРВО

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Пигментирана основна боја за заштита на различни дрвени површини, како што се врати, прозорци, огради, дрвени конструкции, разновидни облоги направени од лесонит и иверица, како и за обнова на стар мебел во затворен простор и на отворено.

Својства:

 • за израмнува апсорпцијата на површината
 • мат основна боја која овозможува дрвото да дише
 • добра прекривна моќ
 • одлично порамнување
 • лесно нанесување

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 10 - 12 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува со разредувач
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 24 ч
 • Работни услови 10-25 °C