TESSAROL АКРИЛ ЛАК (СЈАЕН/САТЕН)

TESSAROL АКРИЛ ЛАК (СЈАЕН/САТЕН)
Еколошки Соодветен за играчки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–3
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Сертификати

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

За квалитетна декорација и заштита на внатрешни дрвени површини: производи од меко дрво, тавански и ѕидни панели, цврсто и големо дрво, едноставен мебел и други дрвени елементи. TESSAROL акрил лак има сертификат (SIST EN 71-3) којшто докажува дека производот е соодветен за обојување на детски играчки и други предмети со кои нашите најмали доаѓаат во контакт.

Својства:

 • еколошки премаз којшто брзо се суши и не пожолтува
 • без непријатни миризби
 • се разредува со вода
 • лесно нанесување
 • отпорен на класични средства за чистење

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 - 10 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

безбојна

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 6-8 ч
 • Работни услови 10-25 °C