BORI ЛАК ЛАЗУРА UV EXTRA

BORI ЛАК ЛАЗУРА UV EXTRA

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

BORI лак лазура UV extra се употребува за декорација и заштита на светло дрво и заштита од посивување и надворешни влијанија (сончеви зраци, влажност, итн.). Се употребува за облоги, огради, столарија, ролетни, градинарски куќички, итн.

Својства:

 • за долготрајна заштита на светло дрво што ја зачувува неговата природна нијанса
 • заштита на дрво од сончевото влијание
 • содржи посебен UV додаток којшто спречува посивување на дрвото
 • богат, свиленкаст, сјаен премаз
 • еластичност - заштитниот слој не пука и не се лупи

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 12 - 14 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

безбојна

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува со разредувач
 • Нанесување со валјак или четка
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 24 ч
 • Работни услови 10-25 °C