BORI ЛАЗУРА

BORI ЛАЗУРА
Еколошки HGMIX

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Еколошка декорација и заштита од временски влијанија и сонце. За облоги, столарија, перголи, огради, градинарски куќички, мебел, итн.

Својства:

 • проѕирен и еколошки премаз ,којшто го зачувува природниот изглед на дрвото
 • одлична заштита од сонце и други  влијанија од временски промени
 • содржи восоци кои ја нагласуваат водоотпорноста
 • димензионална стабилност
 • сатен слој
 • без непријатни миризби
 • широк спектар на нијанси на бои

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 14 - 16 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

безбоен + 8 стандардни нијанси на бои, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода 10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 3-4 ч
 • Работни услови 10-25 °C