SPEKTRA DECOR grund

SPEKTRA DECOR grund
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Пигментиран основен премаз што се нанесува пред крајните декоративни премази. Премазот е соодветен за внатрешни и надворешни ѕидни површини. Добро се прилепува врз сите видови нови минерални површини и врз стари премази со различен квалитет; поради тоа се препорачува и за нанесување врз површини премачкани со разновидни не-апсорбирачки и мазни крајни премази, пред нанесување на премазот за освежување.

Својства:

 • висока прекривна моќ
 • висока пропустливост на водена пареа
 • обезбедува одлично прилепување на нови премази на мазни, помалку апсорбирачки површини
 • лесен за нанесување
 • мат изглед 

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 10 - 12 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни ѕидни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода 5-10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Ниво на сјај - мат