SPEKTRA ДЛАБОКА ИМПРЕГНАЦИЈА

SPEKTRA ДЛАБОКА ИМПРЕГНАЦИЈА

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Проѕирен основен премаз за импрегнација на минерални површини (бетон, малтери, азбесто-цементни, дрво-цементни, гипсени плочи, итн.) и стари калцифицирани малтери и премази.

Својства:

 • безбоен
 • овозможува одлична пенетрација во површината и на тој начин е добар и на помалку порозни површини
 • ја израмнува површината и ја намалува нејзината апсорпција
 • ги зацврстува лошо врзаните и калцифицирани стари премази
 • ја подобрува прилепливоста на нови малтери и премази
 • ја намалува потрошувачката на завршните премази
 • го спречува растворањето на солите растворливи во вода на подлогата и со тоа спречува појава на шалитра на фасадните површини
 • може да се нанесе на ниски температури, дури и на –10 °C

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 6 - 8 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Сите надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува со разредувач
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 24 ч
 • Работни услови -10-25 °C