SPEKTRA силиконска импрегнација

SPEKTRA силиконска импрегнација
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Безбојна основна боја што за зацврстува површината, ја намалува нејзината апсорпција и ја зголемува прилепливоста на завршниот премаз. Соодветна за сите видови на површини, како основна боја пред нанесување на SPEKTRA силиконска фасадна боја. Се раствора со вода, во однос 1:1.

Својства:

 • се раствора во вода, безбедна за здравјето и околината
 • пенетрира длабоко во површината
 • ја израмнува површината и ја намалува нејзината апсорпција
 • ги зацврстува лошо врзаните и избледнети стари премази
 • ја подобрува прилепливоста на нови премази
 • ја намалува потрошувачката на завршните премази
 • ја задржува пропустливоста на водена пареа на површината 

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 10 - 12 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни, внатрешни и тавански ѕидни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода во однос 1:1
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 12 ч
 • Работни услови 10-25 °C