SPEKTRA Latex mat

SPEKTRA Latex mat
HGMIX Еколошки Certificate logo A+

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2–3
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Висококвалитетна дисперзивна боја, соодветна за многу оптеретени површини во јавни и станбени објекти. Се одликува со помало привлекување на нечистотии и лесна е за чистење со вода и детергенти. Боја отпорна на триење (Класа 1 според EN 13 300). Можност за примена на декоративни техники.

Својства:

 • висококвалитетна боја за оптеретени површини и ѕидна декорација
 • добро се мие (Класа 1 според EN 13 300)
 • не содржи растворувачи
 • лесна е за чистење
 • отпорна на хемикалии
 • широк спектар на нијанси на бои – HGMIX
 • опфат: класа 1

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 14 - 18 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода до макс. 5 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Чистење со влажна крпа
 • Ниво на сјај - мат