SPEKTRA Premium

SPEKTRA Premium
HGMIX Подходяща за играчки Еколошки Certificate logo A+

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Високо-квалитетната дисперзивна боја е соодветна за декорација и заштита на многу оптеретени ѕидни и тавански површини во станбени и деловни објекти, хотели, детски градинки, училишта и други објекти. Соодветна е за обојување на сите видови минерални малтери, цемент, фибер-цементни плочи, бетон, гипсено-картонски плочи, тапети од стаклени влакна, релјефни тапети и стари премази.

Својства:

 • високо отпорна на влажно бришење
 • одлична прекривна моќ
 • многу ниско количество на органски испарливи материи
 • пропустливост на водена пареа
 • безбедна за здравјето и околината
 • неколку илјади нијанси од системот за мешање HGMIX

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 10 - 14 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода 5-10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Чистење со влажна крпа
 • Ниво на сјај - мат