SPEKTRA Magnetic

SPEKTRA Magnetic
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
kg
3–4
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

SPEKTRA Magnetic е пигментиран основен премаз за внатрешни ѕидови со магнетни особини што овозможува прикачување на магнети директно на ѕидовите. Се состои од основата на материјалот со магнетни својства и поради неговата темно сива нијанса се користи како основен премаз што потоа се премачкува со декоративен краен премаз. За завршен декоративен премаз, ви препорачуваме висококвалитетна боја за внатрешни ѕидови, како на пр. SPEKTRA Latex matt, која е отпорна на миење и гребење, а воедно нуди избор на нијанси од системот за тонови на бои HGMIX.

Својства:

 • овозможува прикачување на магнети директно на ѕидовите
 • лесно се прикачуваат цртежи, постери, пораки, забелешки, итн., без оштетување на ѕидот
 • креативен пристап во создавањето на магнетни ѕидни површини
 • соодветен за вашиот дом (детски соби, дневни соби, кујни, ходници, итн.) и јавни институции (детски градинки, училишта, канцеларии, ресторани, продавници, итн.) 

Потрошувачка:

Со 1 кг и 3 слоја се прекрива ѕидна површина од 1,5 м2.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

темно сива

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува
 • Нанесување со валјак или четка
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Ниво на сјај - мат