SPEKTRA Termo Top

SPEKTRA Termo Top
HGMIX Рефлектира светлина и инфрацрвени зраци Термоизолација За заштеда на енергија

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

SPEKTRA Termo Top е високо непроѕирна, термоизолациона, внатрешна ѕидна боја. Содржи исполнувачи на празнини кои формираат топлинска бариера, поради која површината е потопла и попријатна на допир. SPEKTRA Termo Top во комбинација со SPEKTRA LEVEL TERMO функционира така што ги задржува просториите ладни во лето и топли во зима, што значително ја намалува потрошувачката на енергетски извори за затоплување и ладење. Со употреба на комбинација од двата производи, ефективно се спречува појава на кондензација, а со тоа и појава на мувла.

Својства:

 • содржи пополнувачи на шуплини кои формираат топлинска бариера, поради која површината е потопла и попријатна на допир
 • помага во намалување на кондензација од водена пареа на површината од премазот
 • повеќе од 90 % одраз на визуелниот и топлинскиот спектар на светлина
 • ја регулира влажноста на просторијата
 • спречува појава на мувла
 • заштедува енергија за затоплување, ладење и светлост 

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 - 10 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода до макс. 5 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Ниво на сјај - мат