SPEKTRA АНТИНИКОТИНСКА БОЈА

SPEKTRA АНТИНИКОТИНСКА БОЈА

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Висококвалитетна боја за декорација и заштита на внатрешни ѕидни и тавански површини. Прекрива и изолира дамки од пушење, протекување на вода, катран, разновидни масла, оган, итн. Таквите дамки се растворливи со вода, што значи дека додека се сушат, водата ги доведува на површина, и поради тоа боите врз база на вода не се соодветно решение за нивна изолација. Соодветна е за обојување на сите видови минерални малтери, фибер-цементни плочи, бетон, гипсено-картонски плочи, тапети од стаклени влакна, релјефни тапети и стари премази.

Својства:

 • одлична изолација на дамки растворливи со вода
 • без силен мирис
 • отпорна на суво бришење - ниво на перивост 2 (EN 13 300)
 • лесна за нанесување 

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 - 10 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува со разредувач
 • Нанесување со валјак или четка
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Чистење со влажна крпа
 • Ниво на сјај - мат