SPEKTRA АНТИМИКРОБНА БОЈА

SPEKTRA АНТИМИКРОБНА БОЈА

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Висококвалитетна боја за декорација и заштита на внатрешни ѕидни и тавански површини. Се употребува за површини заразени со мувла или изложени на ризик од мувла. На веќе заразени површини, се употребува во комбинација со SPEKTRA SANITOL. Содржи средство кое го спречува развојот на алги и мувла, и е безопасно за луѓе. Соодветна е за обојување на сите видови минерални малтери, фибер-цементни плочи, бетон, гипсено-картонски плочи, тапети од стаклени влакна, релјефни тапети и стари премази во простории со зголемен ризик од појава на мувла и алги (прехранбена индустрија и занаетчиски објекти: ресторани, млекарници, пиварници, пекари, кантини, итн.).

Својства:

 • одлично антимикробно дејство
 • одлична изолација на дамки растворливи со вода
 • се мие

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 – 10 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува со разредувач
 • Нанесување со валјак или четка
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Чистење со влажна крпа
 • Ниво на сјај - мат