SPEKTRA Fresh&Easy

SPEKTRA Fresh&Easy
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Благодарение на внатрешната боја за ѕидови SPEKTRA Fresh&Easy, вашите ѕидови ќе ја збогатат просторијата со пријатен мирис што трае долго време. Внатрешната боја за ѕидови содржи микроенкапсулирани миризби кои пополека се ослободуваат, притоа испуштајќи долготраен мирис на јасмин во просторијата. Топлата бела нијанса не само што мириса добро, туку и овозможува голема непроѕирност. 

SPEKTRA Fresh&Easy сега со нов изглед. Бојата која освои најголем број на награди на различни натпревари (Производ на 2013 година, Златната Награда за Иновации) има целосно нов изглед, а нејзината иновативна, наградувана содржина остана иста.

Својства:

 • внатрешната боја за ѕидови што содржи микроенкапсулирани миризба која се ослободува во просторијата долг период, притоа збогатувајќи го воздухот со свеж мирис
 • одлична прекривна моќ со 1 слој
 • висока пропустливост на водена пареа
 • топло бела нијанса
 • безбедна за здравјето и околината 

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 – 12 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода до макс. 10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Ниво на сјај - интензивен мат