SPEKTRA LEVEL MEDIUM

SPEKTRA LEVEL MEDIUM
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
kg
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

SPEKTRA LEVEL MEDIUM e готова дисперзиска глет маса, погодна за израмнување на внатрешни ѕидни и тавански површини. Има одлична припивност на сите врсти минерални површини, еластична е и многу лесна за нанесување и развлекување; поради високата тиксотропност, не се собира и совршено ги исполнува поголемите дупки и гребнатини. Израмнување до дебелина од 4 мм.

Својства:

бенефити од средно гранулираните глет маси:

 • ги пополнува нерамнините во бетонските и малтерисаните ѕидови подобро и со помалку брчки
 • лесно брусење
 • лесно нанесување
 • погодна за рачно и машинско нанесување

Потрошувачка:

Потребни се 1,5 - 2 кг кит за површина од 1 м2 (со дебелина од 2 мм).

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • по потреба истенчување со вода
 • Нанесување со мистрија
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 10-12 ч
 • Работни услови 10-25 °C